FAQ

Også kjent som ‘Ofte stilte spørsmål’.

Om du er nysgjerrig på å høre andre leirdeltakere sine erfaringer tidligere år, så er en god kilde til dette Facebook-gruppen Underleirere. Vi er ellers alltid åpne for spørsmål eller kommentarer via kontaktsidene, om du ikke finner svar på spørsmålet ditt i denne listen.

Når er Underleir?

Underleir arrangeres normalt i slutten av juli hvert år. Datoer for 2024 er enda ikke fastsatt.

Hvor er Underleir

Etter flere år på Sunndalsøra ble Underleir flyttet til Moelv i 2023. Nærmere bestemt Norges Grønne Fagskole – Vea. Her blir vi nok også i 2024.

Du finner prisliste på billettbetalingsløsningen vår Hoopla.

Nei, det er deilig å bare henge rundt. Folk med ledige dager pleier å gå på turer, fiske, bade, spille brettspill og slikt.

Fellesnevneren for leirdeltakerne er at vi gjerne bor i by, sitter litt for mye i hverdagen og har lyst til å lære noe nytt, samtidig som vi har det artig. Ifølge leirreglementet spør vi ikke hva folk jobber med.

Men NRK kan spørre og da svarer folk, vettu. I dette NRK-klippet kan du se at Underleir tiltrekker blant andre medisinstudenter, ingeniører, app-utviklere og psykologer fra hele landet.

Det er faktisk ikke posebukser, gjøgling og hampprodukter (eller ingen har iallfall gjøglet, hampet eller posebukset seg så langt), men en liten pause fra hverdags-maset og muligheter til å gjøre ting du ellers ikke rekker eller har mulighet til å gjøre.

Jepp, tre måltider om dagen er inkludert. I tillegg har alle husene hybelkjøkken hvor man kan ordne egen mat i tillegg.

Vi er skikkelig gode på spesialdietter, så om du har allergi eller er vegetar/vegan, så er det intet å frykte.

Når været tillater det spiser vi ute under åpen himmel. Regner det, spiser vi inne.

Du kan bestille og betale billetter og kursavgifter på vår HOOPLA-side, ved å følge lenken til Hoopla. Der kan du betale med de fleste kjente bankkort. 

Klær til alt slags vær

Siden vi skal være ute mye, er det viktig å pakke både varme sokker, superundertøy og badeklær.

Sengetøy og håndklær

Sengetøy er inkludert i prisen når man bestiller rom, men de håndklærne du trenger i løpet av oppholdet må du ta med selv.

Sykkel

Vea ligger 2-3 km fra Moelv sentrum, så sykkel er kjekt. Det er også fint å sykle en tur langs Mjøsa.

Det går tog til Moelv fra både Oslo og Trondheim. Fra Moelv stasjon går buss 600 helt frem til Vea.

På enkeltrom, dobbeltrom eller i telt. Eventuelt hengekøye om du finner deg noen trær i nærheten 🙂

Du får minst én tørn som ordenselev som innebærer litt vasking og rydding. Dette skal ikke spise veldig mye av tiden din. Har du helseproblemer som gjør dette vanskelig? Si fra på forhånd, så lar vi være å sette deg på lista.

Nei, vi forsøkte å arrangere familieleir i 2015 og 2016, men interessen var dessverre for liten. Kanskje prøver vi igjen et annet år, men ikke i 2023.

Vi ønsker at leiren skal være allergivennlig. Om du vil ha med hund, så ta hensyn til allergikere spesielt og andre generelt. Du og hunden din må sove i telt på teltplassen vår, og hunden kan ikke bli med innendørs.

Leiren blir ikke et skikkelig avbrekk fra den moderne hverdag om alt skal instagrammes hele tida. Vi ønsker en mobilløs hverdag, og ved kurs, workshops og enkelte fellesaktiviteter vil du bli bedt om å legge fra deg mobiltelefonen. Men vi legger ikke ut på langtur uten mobiltelefon. Bare tenk hvor redd mora di blir da!

Hvis du finner ut av at du ikke kan være med på leir, kontakter du oss senest fire uker før leirstart, etter det har vi ikke mulighet til å refundere leirkontingenten. Noen reiseforsikringer dekker slike kostnader til arrangementer.

Kursene varer fra én til tre dager. Det er også noen få kurs på kveldstid. Noen klemmer inn mange kurs i løpet av uka, andre tar ikke noen kurs – det er også lov. Det vil bli gratis aktiviteter på både dag- og kveldstid.

Ikke noe problem! Info kommer.

Har du lyst til å holde et kurs eller en workshop? Det kan du gjerne! Bruk kontaktsidene så finner vi ut av det praktiske.

Scroll to top