Underleir

FAQ

FAQ

Også kjent som ‘Ofte stilte spørsmål’.

Om du er nysgjerrig på å høre andre leirdeltakere sine erfaringer tidligere år, så er en god kilde til dette Facebook-gruppen Underleirere. Vi er ellers alltid åpne for spørsmål eller kommentarer via kontaktsidene, om du ikke finner svar på spørsmålet ditt i denne listen.

Du finner prisliste på billettbetalingsløsningen vår Hoopla.

Nei, det er deilig å henge rundt i området. Folk med ledige dager ordner fjellturer, fisketurer, spilling osv på egen hånd.

Fellesnevneren for leirdeltakerne er at vi gjerne bor i by, sitter litt for mye i hverdagen og har lyst til å lære noe nytt, samtidig som vi har det artig. Ifølge leirreglementet spør vi ikke hva folk jobber med.

Men NRK kan spørre og da svarer folk, vettu. I dette NRK-klippet kan du se at Underleir tiltrekker blant andre medisinstudenter, ingeniører, app-utviklere og psykologer fra hele landet.

Det er faktisk ikke posebukser, gjøgling og hampprodukter (eller ingen har iallefall gjøglet, hampet eller posebukset seg så langt), men en liten pause fra hverdags-maset og muligheter til å gjøre ting du ellers ikke rekker eller har mulighet til å gjøre.

Jepp, fire måltider om dagen er inkludert i døgnprisen per seng.

Vi er skikkelig gode på spesialdietter, så om du har allergi eller er vegetar/vegan, så er det intet å frykte.

Maten var sjukt bra i fjor, og vi har ikke tenkt at det skal bli noe dårligere i år. Når været tillater det spiser vi på langbord ute under åpen himmel. Regner det, spiser vi i spisesalen.

Blir du småsulten mellom måltidene er ikke det noe problem, det blir tilgang på brødskiver og overskuddsmat.

Leiren starter på mandag, for de som vil ha frokost kl 9 og de som vil komme rett på kurs kl 10. Siden vi vet at det er et stykke å dra for mange av våre deltagere er det mulig å komme til leir fra søndag kl 16, uten tillegg i prisen. Det blir ikke servert mat på ankomstdagen, men vi setter frem bålpanne.

Du kan bestille og betale billetter og kursavgifter på vår HOOPLA-side, ved å følge lenken til Hoopla. Der kan du betale med de fleste kjente bankkort. 

Du kan betale med kort og kontant i baren på Phillipshaugen.

Klær til alt slags vær

Dette er vestlandet, under leiren kan det være 30 grader og strålende sol, eller det kan sludde sidelengs. Siden vi skal være ute mye, er det viktig å huske at en pakker med seg både varme sokker, superundertøy og badeklær.

Sengetøy og håndklær

Sengetøy er inkludert i prisen i Køyesengbonansa og Krøsus, men de håndklærene du trenger i løpet av oppholdet må du enten ta med selv, eller leie av Phillipshaugen.

Sykkel

Det er veldig fint å sykle i Øksendal, mens det er skikkelig dårlig kollektivtilbud. Derfor anbefales det å ta med sykkel.

Reisen til Øksendal kan for eksempel gå med fly til Molde, og så med buss 902 til Øksendal. Bussturen Molde-Øksendal tar 1t 15 min.

Det går også an å fly til Kristiansund og ta buss derfra.

Reise med buss 902 fra Trondheim.

En kan ta Dovrebanen til Oppdal, og så buss derfra og til Sunndalsøra/Øksendal. De fleste bussene korresponderer med togene som kommer fra Oslo.

Med bil fra Trondheim tar reisen ca. 3 t 20 min, fra Oslo ca. 6 t 30 min og fra Bergen ca. 10 t.

Det er jo hyggelig å bli kjent med nye folk på vei til og fra leiren også, så vi oppfordrer leirdeltakere som kjører bil med plass til en ekstra passasjer eller to, om å poste dette på Facebookeventet vårt eller i gruppen Underleirere.

På Phillipshaugen lodge. Her kan man få et krøsus-rom for seg selv, eller be om å få dele rom med noen man kjenner. Man betaler per seng. Vi har også en egen teltplass og trær som egner seg for hengekøye. Har du med deg dyr, vil du bli henvist til teltplassen.

Du får minst én tørn som ordenselev, der du steller i stand til frokost/kvelds, og rydder litt.

Nei, vi forsøkte å arrangere familieleir i 2015 og 2016, men interessen var dessverre for liten. Kanskje prøver vi igjen om noen sesonger når vi har fått enda bedre styr på voksenleiren.

Vi ønsker at leiren skal være allergivennlig. Om du vil ha med hund, så ta hensyn til allergikere spesielt og andre generelt. Du og hunden din må sove i telt på teltplassen vår, og hunden kan ikke bli med innendørs.

Og husk at det er sau i området, så det er ekstremt viktig å overholde båndtvangen.

Leiren blir ikke et skikkelig avbrekk fra den moderne hverdag om alt skal instagrammes hele tida. Vi ønsker en mobilløs hverdag, og ved kurs, workshops og enkelte fellesaktiviteter vil du bli bedt om å legge fra deg mobiltelefonen. Men vi legger ikke ut på langtur uten mobiltelefon. Bare tenk hvor redd mora di blir da!

Hvis du finner ut av at du ikke kan være med på leir, kontakter du oss senest fire uker før leirstart, etter det har vi ikke mulighet til å refundere leirkontingenten. Noen reiseforsikringer dekker slike kostnader til arrangementer.

Kursene varer fra én til tre dager. Det er også noen få kurs på kveldstid. Noen klemmer inn mange kurs i løpet av uka, andre tar ikke noen kurs – det er også lov. Det vil bli gratis aktiviteter på både dag- og kveldstid.

Er du sambygding, eller fra et annet sted i Sunndal kommune, kan du få være med på kursene uten noe ekstra dilldall. Du betaler da det samme for kurset som de andre deltakerne, og om du vil spise sammen med Underleir-gjengen, betaler du 375 kr per dag for det (dagskort kjøpes her). Velkomn ska dåkko varra!

Har du lyst til å holde et kurs eller en workshop? Det kan du gjerne! Bruk kontaktsidene så finner vi ut av alt det praktiske.

Scroll to top