Praktisk info
Det avholdes ett enkeltstående heldagskurs.
- Flatbakarkurs (lørdag)
Ta med forkle, og kjevle hvis du har. Og om du skulle slumpe til å ha en bakstefløy eller annet egna lefsebakstutstyr, ta gjerne med det også.
Om kurset
Vi tar for oss tradisjonell flatbakst som tynne og tykke lefser og potetlompe. Kanskje drister vi oss på flatbrød også. Det blir kort innføring i historikk, kjevle- og steiketeknikk. Og så skal vi bake – masse. Og steike. Om vi er heldige får vi også prøvd oss på vedfyrt steiketakke.
Målet er at deltakerne skal kunne bake lefser og lomper med enkle midler på eget kjøkken etter endt kurs. En trenger ikke masse avansert utstyr for å bake lefser hjemme, en kommer langt med en steikepanne og kjevle.
Har du en lefse- eller lompeoppskrift du har lyst til å prøve ut? Send den gjerne til meg på forhånd, så skal vi se hva vi får til.
Om kursholder
Gunhild Lind har tidligere jobbet flere somre som lefsebaker på Norsk Folkemuseum. Det meste hun kan om lefsebaking har hun lært av publikum. Hun er pedagog av yrke og er ellers en erfaren kursholder i alt fra radioteknikk til førstehjelp.