Underleir

Snapsekurs

Snapsekurs

  • Kategorier: 2021 og Kurs og utflukter

Kursbeskrivelse

Har du lyst til å lage din egen snaps? Nå har du muligheten!

På kurset får deltakeren nærmere innsikt i smaksuniverset og alt som kan inngå i en snaps. Og hvordan får man egentlig smakene ut av ingrediensene og inn i snapsen? Det tar tid å hente smaker ut av urter og krydder, men vi skal gjøre et hederlig forsøk i løpet av Underleir 2021.

Vi snakker om ulike typer snaps man kan lage selv og forskjeller og ulikheter mellom disse. Og selvfølgelig må det være med litt brennevinshistorie.

I løpet av kursdagen tidlig i uka setter deltakeren en til to snapser. I kveldsøkten på fredag smaker vi på snapsene og gjør justeringer slik at produktene blir best mulig.

Utstyr og forkunnskaper

  • To-tre syltetøyglass à 500 mL (f.eks. fra IKEA). Glassene må ikke være 500 ml, men det er en god størrelse å jobbe med.
  • To-tre flasker i samme eller litt mindre størrelse enn syltetøyglassene (f.eks. fra IKEA). Den ferdige snapsen skal over på disse.
  • En flaske Brennevin Seksti. Denne er tilgjengelig i alle Vinmonopolets butikker.
  • Notatbok og skrivesaker (vi skal føre snapsejournal, slik at oppskriftene kan gjenskapes)
  • Eventuelt spennende krydder/urter, dersom deltakeren har noe de virkelig vil leke med. Kursholder tar også med krydder som kan brukes.

Scroll to top