Speiderkurs – Bål og matlaging i skogen

200,- eks. avg. | halvdag | mandag | ute | 6 plasser | Karina Ødegård, Gunhild Lind | Billett

Det avholdes ett enkeltstående halvdagskurs (mandag før lunsj).

Om kurset

Lurer du på hvordan du egentlig skal få fyr på bålet når du er på tur? Blir det stort sett mest sur røyk og ikke så mye varme og god og varm mat? Fortvil ikke, dette kurset lærer deg både å lage bål for kos og varme, og å lage mat på tur.

Varm mat smaker bedre enn kald mat, og det er få ting som er så godt som å legge seg god og varm og tørr i en sovepose. Av og til spiller ikke været på lag og man er våt eller kald når man er ferdige med og gå og da er det godt å vite hvordan man tenner et skikkelig bål så man blir tørr og varm.

På kursplanen står

  • Forskjellige typer bål
  • Typer ved
  • Hvor man finner tørr ved så man får i gang bålet
  • Forskjellige typer kokeapparater
  • Matlaging på tur

Om kursholderne

Karina er generelt veldig interessert i det praktiske ved å være ute – har en lidenskap for stormkjøkken og mat på tur. Tørker gjerne egen mat før tur, men liker selvsagt maten best når den er fersk. 

Gunhild er også glad i tur og har lang erfaring både på egne turer og som speiderleder.

Skroll til toppen