Leirreglementet

 • Barn har ingen adgang. Vi har satt en nedre aldersgrense på 18 år.
 • Da vi ønsker at leiren skal være et godt sted også for allergikere må hunder og deres eiere sove i telt på teltplassen vår. Hunder kan ikke bli med innendørs.
  … og husk at det er sau i området. En sauebonde har lov til å skyte en hund om den nærmer seg sauene hans! Da er det ekstremt viktig å overholde båndtvangen.
 • For å holde prisene nede forutsetter vi at leirdeltakere kan ta en økt eller to på kjøkkenet, hjelpe til med opprydding eller lignende. Dette vil bli organisert gjennom en “Ordenselev”-ordning, som på skolen i gamle dager.
 • Alle må bidra med noen dugnadstimer for at leiren skal gå som best mulig.
 • Phillipshaugen lodge har skjenkebevilling og det vil være muligheter for å kjøpe alkoholholdig drikke på stedet. Det er ikke lov å nyte medbrakt alkohol innenfor bevillingsområdet, men utenfor leirområdet, aka ved leirbål, elvebredde eller skogholt er dette greit.
 • Ved kurs, workshops og enkelte fellesaktiviteter vil du bli bedt om å legge fra deg mobiltelefonen.
  … men ikke legg ut på langtur uten å si hvor du drar til leirledere, samt ta med mobiltelefonen! Skulle det skje noe, kan den redde liv.
 • Det skal være trivelig for alle på leirskole. Bidrar du til utrivelighet, kan du bli kontaktet av arrangørene eller andre deltakere, og vi vil diskutere om Underleir er noe for deg.
  … og apropos det: Vi plager ikke våre naboer med støy, søppel eller annen forurensning. Det skal være hyggelig å ha oss på besøk!

Ellers gjelder kardemommeloven og følgende trivselsregler

 1. Ikke vær kjip. Det burde være greit. Synes folk du er kjip, vil de være kjipe tilbake, og da har vi en ond sirkel som ingen er interesserte i å forholde seg til.
 2. Ikke vær på nett. Nettdekningen på Phillipshaugen er uansett laber, og det er så utrolig vanskelig å leke med folk samtidig som en sjekker Facebook på mobilen.
 3. Ikke snakk jobb. På Underleir er vi alle leirdeltakere, ikke lærere, advokater, arbeidsledige, kunstnere eller hva enn slags stempel voksenlivet har satt i panna vår.
 4. Vær rampete! En god rampestrek er gøy å planlegge og gjennomføre.
 5. Vær inkluderende. Alle skal med, om de har lyst. Sier noen at de vil “gå seg en tur”, lar du dem gå!
 6. Ikke plag lokalbefolkningen, med mindre de synes det er hyggelig! Folket i Øksendal er nordmøringer. Nordmøringer er ikke det mest utadgående folkeslaget i Norge, det er Sunnmøringene. Derfor kan det av og til føles som om en tvinger svar ut av oss, men det er bare fordi det kraftigste dialektutrykket for at noe er fantastisk flott og staselig er som følger: “Jaaaaau, det e no ikkje så værst.” Altså kan det være greit å gå utifra at folk er langt mer positive enn de virker.
 7. Del på godteriet ditt. Seriøst, gjør det. Ellers ender du opp med å bli utsatt for konsekvenser av punkt 4.
 8. Vi er alle like teite eller kule på Underleir, altså er det ingen grunn til å føle seg utafor. Slipp skuldrene ned og lek apekatt!
 9. Lek! Enkelt og greit. Det er lov, det er sunt og vi savner alle å gjøre det, innerst inne.
 10. Vær raus med klemmene. Er noen pjusk, kan det av og til hjelpe med en møljeklem. NB: Lokalbefolkningen er ikke så veldig klemmete av seg, det er en kulturell greie og kan kureres med intens eksponeringsterapi. Forvent dog ikke at de slapper av de første 500 klemmene.
 11. Folk som vil sove, må få sove. I alle fall på natta. Så list deg i gangene om du kommer inn etter leggetid og ta hensyn til romkameratene dine!
 12. Det er ikke lov å snakke til Eir før hun har fått sin første kaffe om morgenen. Dette er kun av hensyn til leirdeltakerenes eget ve og vel.