Om leiren

Kort fortalt

Underleir er én del leirskole for voksne, én del spleiselag, og en dæsj dugnad. Leirdeltakere skal spise godt, sove godt, lære godt, og alle trekker i samme retning.

Underleir starta med én person som ble voldsomt inspirert av å høre om The Looplore Experiment, og det tok ikke lang tid før over 60 mennesker var gira på å ta en sommeruka på leirskole.

Dette er en godlynt leirskole, et fenomen vi har finni på sjøl, som betyr at trivsel er i fokus. Leiren har vokst ut av miljøet på underskog.no, der folk med en viss interesse for hva livet har å by på bytter tjenester, diskuterer og fjaser.

Leirskolen arrangeres på Phillipshaugen, i Øksendal i Møre og Romsdal. Phillipshaugen er et tradisjonsrikt leirsted. Leirskolen og eiendommen ble solgt fra Norges Misjonsselskap til nye eiere i 2014, og drives nå under navnet Phillipshaugen Lodge.

Leirfilosofi

Voksenlivet er ikke det samme som ungdomslivet. Men det kan bli det, i alle fall for en uke!

Hverdagen kan fort bli ensformig og hektisk, og noe man ønsker en pause fra. Vi håper du vil bruke tida di litt annerledes på leirskole: Legge fra deg mobiltelefonen og møte mennesker ansikt til ansikt. Lære deg noe helt nytt, og tillate deg å feile. More deg ute i stedet for å mure deg inne.

Men vi er mot tvungen sosialisering. Her er det ingen obligatoriske oppmøter, og blir man lei av selskapet på leiren er det lov å gå seg en tur. Underleir skal være et sted der man bruker tida si godt. Det betyr å bruke den på akkurat det man vil.

Leirskole er trivelig og utviklende, det er gøy og spennende, det er avslappende og en utfordring.

Vi legger opp til koselige kurs og friske fritidsaktiviteter. Av opplagte grunner serveres måltidene til faste tider, men utover det er Underleir et sted for frittgående individer.

Vi er mer inspirert av Camp grounded og Looplore, enn av Woodstock eller Indremisjonen. Her er det tant og fjas og lek og sosialisering som står i fokus.

Vi ønsker å bruke nærområdet og naturen best og mest mulig. Underleir skal være et positivt innslag i Øksendal. Vi vil gjerne gi bygda noe tilbake, rydder opp etter oss, og tar generelt hensyn.