Om leiren

Kort fortalt

Underleir er én del leirskole for voksne, én del spleiselag, og en dæsj dugnad. Leirdeltakere skal spise godt, sove godt, lære godt, og alle trekker i samme retning.

Underleir starta med én person som ble voldsomt inspirert av å høre om The Looplore Experiment, og det tok ikke lang tid før over 60 mennesker var gira på å tilbringe en uke av sommerferien i Øksendal.

Underleir er en godlynt leirskole, et fenomen vi har funnet på selv, som betyr at leiren er livssynsuavhengig og at trivsel er i fokus. Leiren har vokst ut av miljøet på underskog.no, et diskusjonsforum på nett, som også siden oppstarten har bidratt til å føre folk med overlappende interesser og humor sammen i det virkelige liv.

Leirskolen arrangeres på Phillipshaugen, i Øksendal i Møre og Romsdal. Phillipshaugen er et tradisjonsrikt leirsted. Leirskolen og eiendommen ble solgt fra Norges Misjonsselskap til nye eiere i 2014, og drives nå under navnet Phillipshaugen Lodge.

Frå leirbålet 2019

Leirfilosofi

Voksenlivet er ikke det samme som barndommen eller ungdomslivet. Men det kan bli det, i alle fall for en uke!

Hverdagen kan fort bli ensformig, hektisk og stillesittende. Særlig for de av oss som utfører mesteparten av sitt daglige virke på en dataskjerm. Vi håper du vil bruke tida di litt annerledes på leirskole, at du kan legge fra deg mobiltelefonen og møte mennesker ansikt til ansikt. Vi håper du kan lære noe nytt, helt uten prestasjonsangst eller stress, og kanskje oppdage at din egentlige lidenskap i livet er for eksempel bokbinding, bueskyting eller ysting?

Men, det sagt, så vi er mot tvungen sosialisering. Her er det ingen obligatoriske oppmøter eller kleine bli kjent-leker, og blir man lei av selskapet på leiren er det lov å gå seg en tur eller dykke ned i en bok for seg selv.

Underleir skal være et sted der man bruker tida si godt. Det betyr å bruke den på akkurat det man vil. Av opplagte grunner vil kurs og fritidsaktiviteter og måltider legges til faste tider, men utover det er Underleir et sted for frittgående individer.

Leirskole er trivelig og utviklende, det er gøy og spennende, det er avslappende og en utfordring.

Vi er mer inspirert av Camp grounded og Looplore, enn av Woodstock eller Indremisjonen. Her er det tant og fjas og lek og sosialisering som står i fokus.

Vi ønsker å bruke nærområdet og naturen best og mest mulig. Underleir skal være et positivt innslag i Øksendal. Vi vil gjerne gi bygda noe tilbake, rydder opp etter oss, og tar generelt hensyn.