Om stedet

Stedet er Phillipshaugen, Øksendal, Møre og Romsdal, Det Vakre Vestland.

Øksendal

Øksendal liger nesten helt innerst i Tingvollfjorden, like nord for Dovrefjell. Her er mange muligheter for naturopplevelser, enten du vil fiske, gå korte eller lange fotturer, bade, eller kikke på flora og fauna. Spesielt kjent er ski og fjellturmulighetene i området.

Øksendal var en egen kommune fram til 1960. Da hadde den 497 innbyggere.  I dag er det ikke så mange, men over 350 trivelige sjeler kaller dalen for sitt hjem i dag.

Phillipshaugen

Phillipshaugen Lodge het tidligere Phillipshaugen Misjonssenter og var et av Det norske misjonsselskaps mange leirsteder. I 2014 solgte de Phillipshaugen til en gjeng som så potensialet for mer helårsturisme.

For omtrent hundreogtjue år siden forelsket den engelske adelsmannen Lort Phillips seg i Øksendal, og fikk reist flere hus og hytter der han og hans venner kunne bo når de kom til Øksendal for å fiske i elven Usma.

På Phillipshaugen ligger et hovedhus, en hytte og et nybygg, som har huset hundrevis av gjester til diverse arrangement. Hovedhuset ser ut som det gjorde da Lorten og hans venner residerte her.

Phillipshaugen har to naboer, som ønsker oss velkomne med åpne armer og gleder seg til at det skal bli liv og røre i nabolaget. Blant annet har det blitt ymtet frempå, om at den ene naboen, som har praktisert som dansebandtrommis i en mannsalder, godt kunne tenke seg å huse en skikkelig låvefest. Så om noen spiller i band, kan det være verdt å ha i bakhodet.