Kreativt sykurs

Generell info

Kursbeskrivelse:

Trines sykurs er en populær gjenganger på Underleir. I år har vi gjort det slik at du kan velge å gjennomføre kun et nybegynnerkurs på en dag, et kurs for viderekommende på to dager, eller begge deler!

Begynnerkurs: Minisykurs for nybegynnere, hvor du syr og dekorerer et enkelt handlenett eller omslagsskjørt i gjenbruksmaterialer. Du får mulighet for å dekorere med potettrykk, hvis du har lyst til det. Varighet: 6 timer.

Kurs for viderekommende: Kreativt sykurs hvor man lærer å sy stretch kjole/skjørt/tunika som passser. 2 symønstre er inkludert i kurset. Du må enten ha vært med på begynnerkurset eller ha sydd litt fra før.

+ Åpent syrom for deltakene fredag, hvor vi syr ferdig sammen.

Før kurset får du en handleliste og en huskeliste med ting du trenger, så som symønster, stoff, redskaper og symaskin. Du har selv kjøpt stoff og symønster før kurset.  Hvis du er i tvil om noe, kan vi ta en prat på e-post.

Kurset er en blanding av kreativt syverksted, gruppeundervisning og individuell veiledning. Trine, som er kursholder, legger tilrette for et varmt, åpent og inspirerende miljø hvor kreativiteten kan blomstre. Du lærer det grunleggende du trenger for å sy klær som passer deg og din kropp. Kursaktiviteten er på dagtid, men det er selvfølgelig også gøy om noen vil sy videre på kvelden. Siden det er sommerskole, vil vi gå ut i pausene, når solen kikker frem. Det er også mulig å flytte syingen ut, hvis været er fantastisk. Ren balsam for sysjelen!!

Eksempler på ting du lærer i sykurset:

– å bruke et ferdigmønster
– å sy etter oppskrift
– å tilpasse klær, så de passer deg
– å endre ditt mønster lett, så det passer bra og kan brukes mange gange

Forkunnskaper:

Ingen forkunnskaper er nødvendig, da vi starter helt fra begynnelsen på nybegynnerkurset.
Alternativ: Du har sydd litt fra før og har det grunnleggende på plass, men ønsker inspirasjon til nye prosjekter.
Kort sagt: Vil du bli bedre til å sy på ditt nivå, og få hjelpen du trenger underveis? Da er dette sykurset for deg:-)

Hjertelig velkommen!

Om kursholder

Trine Malene Lauridsen hjelper kreative kvinner å føre sine sy-drømmer ut i livet. Hun er utdannet kjoleskredder fra Danmark og har 25 års erfaring med å skape klær i mote-, teater- og designbransjen. Dette er tredje gang hun holder sykurs på Underleir.