Treskjæring

Generell info

Tidspunkt: mandag 22. juli – onsdag 24. juli
Antall deltakere: minimum 4, maksimum 10
Pris: 3100 kr + emne (50 – 250 kr)

Kursbeskrivelse

Dette er kurset for deg som har lyst til å lære deg enkel treskjæring på tre dager.

På dette kurset tar vi for oss karveskurd. Dette er en stil/teknikk som enklet gir deg en god forståelse for hvordan du bør håndtere treverk når man skjærer.

Oppgaven på kurset er å dekorere og skjære et skilt. Du får et ferdig plannlagt mønster, men hvilke bokstaver som skal skjæres ut på skiltet, er helt opp til hver enkelt. Kursleder vil tilpasse emnene på forhånd.

På kurset kommer vi til å jobbe med svart-or. Dette er et norskt løvtre, mykere enn bjørk og har en fin gylden farge når man oljer den. Den er i norge kjent som nordens mahogni, og om man skal skjære i tre for første gang, er svart-or et perfekt sted å starte.

Vi har erfaring med at nesten alle klarer å fullføre skjæringene sine i tide. Men legger du deg på et for ambitiøst nivå, kan det være smart å kjøpe  seg en kniv etter kurset.

Under kurset får dere låne treskjærerjern av kursleder, men har du egne jern eller kniver, kan du ta med deg de og få de slipt av kursleder, så du har mulighet til å bli kjent med eget utstyr.

Info om kursholder

Kursleder er Sindre Hovde. Han er treskjærer og fast lærer i treskjæring på verkstedet til vålerenga Kultursenter i Oslo. Sindre er utdannet på hjerleid i Dovre.